19 oktober 2008
00:00

Eksjö HC

Referat: Västerviks IK - Eksjö HC

Det var ett Eksjö med manfall som idag gästade Västervik i Tjusthallen. 12 utespelare + 1 målvakt ställde upp idag för Eksjö. Matchen blev en ganska ensidig historia resultatmässigt och Västervik kunde vinna med hela 10-1.

Ineffektivt Eksjö igen
Hemmalaget tog kommandot direkt i första perioden och skapade hyffsade lägen att göra mål på. Efter fyra minuter kommer 1-0 och bara två minuter senare 2-0. Sedan tog Eksjö över mer och mer och hade riktigt bra lägen att reducera på. Bland annat ett skott i ribban av Freddie Sjöö och ett i stolpen av Adam Gustafsson. Istället svängde de snabbt och med en minut kvar att spela gör VIK 3-0. Trettio sekunder senare ökar David Wall på till 4-0 och det blev också slutresultatet efter första perioden. Dock 16-13 i skott till Eksjö.

Utvisningarna fällde EHC
I den andra perioden haglade utvisningarna över bortalaget och Västervik utnyttjade detta på bästa sätt. Man gjorde inte mindre än tre mål i spel fem mot fyra. Dock reducerade Jonathan Blixt till 6-1 när han kom fri med målvakten. Och det målet kom i Box Play. Perioden slutar 4-1 till Västervik och förkrossande 24-6 i skott.

Uppryckning i Eksjö
Ett mycket mer disciplinerat Eksjö kom ut i den tredje perioden och försökte i alla fall att spela bra resten av matchen. Och visst fanns det lägen att göra mål på men det stora problemet för Eksjö nu är att få in puckarna. Västervik ökar på till 9-1 och 10-1 innan slutsignalen ljuder vilket nog var lika bra för bortalaget.

Summering
Västervik var inte överdrivet bra idag, det var vi som gjorde dom bra och tillät dom göra alla mål. I Power Play var man livsfarliga och Eksjö vinner inga matcher i utvisningsbåset. Ska även tilläggas att domare Mårtensson inte gjorde en utav sina bättre matcher. Sen behövs alla spelare som går att få i dagsläget, det tar på krafterna hos våra spelare att spela Box Play en hel period för att sedan komma igång med fem mot fem igen. Spelledigt nästa helg vilket kan behövas för att få tillbaka spelare.

Västerviks IK - Eksjö HC 10-1 (4-0, 4-1, 2-0)